Resultat Clearround10/3

Hoppade somsagt CR med Sessan idag! Första clirren tillsammans, först gången på "lång" bana och första gången på tävlingshinder.

Hon skötte sig kanonbra! Var uppe i god tid och skrittade fram i lugn och ro i säkert 40min. Ville att hon utan stress skulle få suga in tävlingsatmosfären. Det gick inte att trava eller galoppera fram, framförallt inte galoppera. Prövade att galoppera lite i paddocken, men det slutade i kaos. Hopp hit och dit, korsgalopp, ofrivilliga galoppombyten osv.

På framhoppningen var hon väldigt lugn för att vara Sessan. Sög alldeles lagom mot hindrena och skötte sig jättefint! Hon tände till ordentligt när jag skulle hoppa fram på oxern, drog en repa i fullrulle runt ridhuset. Jag hade inte en chans, hon bara tog bettet...

Väl inne på banan var hon okej. Väääääldigt stark och pigg -.- Första hindret låg ur en vänstersväng, och att fatta vänstergalopp är såklart väldigt svårt. Hon hoppade fint, men var desto jobbigare mellan hindrena. På de linjer där hon såg nästa hinder bara drog hon, jättesvårt att få till ett bra avstånd med en häst som bara springer!

Nollade första rundan, och petade näst sista hindret i andra, var inte riktigt klar när jag kom emot det. Är jättenöjd trots att det kunde ha varit mer kontrollerat. ;)


Vad tycker ni, visst är hon fin? :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

ser ut som om hon behöver jobba lite mer med galoppen då det gärna blir korsgalopp för henne, men annars ser hon jätte fin ut :)

2012-03-10 @ 19:40:21
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Kelly

Tror hon kommer bli super med fortsatt träning, kul att se eran snabba utveckling!

2012-03-11 @ 20:15:03
URL: http://kellyshastliv.blogg.se/
Postat av: Emma - dZ

vart är det någonstans? :D

2012-03-11 @ 21:44:08
URL: http://dreamcatcherz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0