Letar du dålig, tråkig och slitig APL plats?


Sista Måndagen för denna terminen, sista APLen för denna terminen och framförallt sista APLen på Borås ridhus någonsin. Whoopa!

Jag kan inte direkt erkänna att det varit en rolig APL på ridhuset i Borås. Från början var tanken att vi skulle få välja APL plats själva, men eftersom att lärarna vill vara säkra på att vi lär oss "rätt saker" så beslutade de att vi skulle vara på BFK.

Från början gick vi från 08:30 till 14:30. Det var de dagliga rutinerna som utfördes, det vill säga mockning, in/utsläpp, packa, lädervård, hö, sopa osv. Väldigt tråkigt, det är ju det man gör varje dag ändå. Lärde vi oss något speciellt? Nej.

Eftersom vi ändå är ca 11 stycken på APLen + stallpersonalen på BFK så gick allting väldigt fort och vi var i stort sett färdiga innan lunch varje gång. Då var det bara insläpp av hästar som gjordes och sedan hade vi 1,5 h till att inte göra något alls. Efter ett tag så gick vi och klagade, vi tyckte inte att det funkade och att ha så mycket dötid var inte roligt. Dessutom ville iallafall jag lära mig saker, inte göra samma saker varje gång som jag ändå gjort i nästan hela mitt liv. Det blev förändring, vi fick gå från 07:00-12:00 istället. Detta för att få bort dötiden.

Okej, egentligen skall jag inte klaga. Finns ju värre fall där man ensam fått mocka 15 boxar varje dag. Men det är känslan av att man kunnat göra något annat de timmar man spenderar varje måndag på att mocka på Borås ridhus. Är ni med?


Sedan tycker jag även att vi blivit behandlade ganska dåligt. Vi fick tex. inte vara i Personalrummet, nej nej, vi fick hålla till i ett skitigt, illaluktande och kallt rum där vi varje måndag skulle äta (det var dessutom ingen el där idag). Trevligt! När två utav den trevliga stallpersonalen försvann, och det sattes in två vikarier har det varit riktigt dåligt. Vi har fått göra allt slitjobb, medan de går runt och sopar, snackar, fixar med märkning på lappar, pekar vad vi skall göra och talar om vad vi måste göra om. Som en gång när vi sopat, och det var inte dåligt sopat, ändå var vi tvugna att göra om.

Det sämsta är nog att vi inte ens fick ett "Tack o Hej" när vi gick idag. Vi har varit där en hel termin, lite fika hade de väl kunnat bjuda på för att få ett  bra avslut? Nej, föresten, det är BFK vi pratar om...

Så fine! Borås ridhus må ha fina tävlignar, men hästhållningen och attityden är något de kan behöva jobba på i vissa lägen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0